Salgar badrumsinredning

Ett snyggt och praktiskt badrum kan göra stor skillnad i ditt dagliga liv. Det är en plats där du kan koppla av och ta hand om dig själv efter en stressig dag. Men vad ska du tänka på när du bestämt dig för att fräscha upp ditt badrum? Vilka färger och material är bäst? I den här artikeln ger vi dig 6 tips på vad du ska tänka på vid en badrumsrenovering så att du kan skapa det badrum du alltid drömt om.

Planering

Innan du börjar renovera badrummet är det viktigt att du har en klar plan för vad du vill uppnå. Fundera på vad som fungerar bra i ditt nuvarande badrum och vad som behöver förbättras. Ta gärna inspiration från tidningar, internet eller från dina vänners badrum. 

När du har en klar bild av dina behov och önskemål börjar du planera din renovering. Tänk på vilka funktioner du vill ha i badrummet och glöm inte bort detaljer som badrumstillbehör, textilier och belysning till exempel. 

Innan du börjar renovera badrummet är det också viktigt att du har bestämt om du ska göra jobbet själv eller om du ska anlita en hantverkare.  

om du behöver hjälp med planeringen av ditt nya badrum – hör av dig till oss så hjälper vi dig med både inspiration, ritningar och förslag på inredning som passar din stil.

budget

Renoveringar kan vara dyra, så se till att du har råd med det du planerar att göra. Därför behöver du ha en klar budget för vad din badrumsrenovering får kosta. 

Saker att tänka på när du sätter budgeten är bland annat: 

  • Kostnad för rivning av det gamla badrummet
  • Kostnad för badrumsinredning (dusch/badkar, toalettstol, badrumsskåp osv.)
  • Kostnad för kakel, klinkers, golvvärme osv.
  • Kostnad för hantverkare (VVS, elektriker, snickare, målare osv.)

design och stil

Redan under planeringsstadiet bör du ha börjat fundera över vilken stil du vill ha i ditt nya badrum, men i det här steget är det dags att helt bestämma sig. Ska badrummet vara modernt, klassiskt eller kanske minimalistiskt? Vilka färger och vilka material ska användas? Tänk på att välja en stil som passar din personlighet och smak och som kommer att ge dig en harmonisk helhet. 

materialval

När stilen är bestämd är det dags att välja material. Det som vi tycker är viktigt att tänka på vid val av material är, förutom att materialen ska spegla din stil, att välja material som är hållbara, lätta att rengöra och som inte kommer slitas ut efter bara några få år. Och glöm inte att slänga ett öga på budgeten även i det här steget – kostnaderna rusar iväg snabbt och man kan behöva göra vissa kompromisser med val av material utan att det påverkar funktionaliteten eller stilen på det nya badrummet. 

vår inredningsarkitekt hjälper dig att välja rätt material och badrumsinredning till ditt badrum inom ramarna för din bestämda budget.

Installation och byggande av det nya badrummet

När alla valen kring stil, design och material är gjorda är det dags för själva renoveringen och installationen av ditt nya badrum.

Om du har bestämt dig för att renovera själv, se till att du har tillräckligt med kunskap innan du börjar.

Vi rekommenderar att man anlitar en professionell hantverkare när det kommer till badrumsrenovering, det kommer att gå snabbare, de flesta proffs erbjuder någon form av garanti på sitt arbete samt att en felaktig installation kan leda till problem i framtiden och dessa problem kan bli väldigt kostsamma för dig.

vi har flera samarbetspartners inom byggbranchsen och kan hjälpa dig att hitta rätt hantverkare i eskilstuna med omnejd till ditt badrumsprojekt.

underhåll och rengöring

Äntligen är ditt nya badrum klart!

Och nu återstår bara ett steg, förutom att njuta, och det är att du behöver ta hand om ditt nya badrum. Rengör badrummet regelbundet för att undvika smuts och bakterier. Se också till att du använder rätt rengöringsmedel för att undvika skador på ytor och material.

Tänk också på att utföra regelbundet underhåll. Byt ut slitna och trasiga delar direkt och se till att reparationer utförs snabbt för att undvika skador på badrummet.

vanliga frågor om badrumsrenovering

vad kostar en badrumsrenovering?

Svaret på den här frågan varierar beroende på vilken typ av renovering du planerar och vilken budget du har. En grundläggande badrumsrenovering kan kosta mellan 50 000 och 150 000 kronor, medan en mer omfattande renovering kan kosta mellan 150 000 och 250 000 kronor eller mer.

Kan jag renovera badrummet själv?

Om du har tillräckligt med kunskap och erfarenhet kan du själv genomföra en badrumsrenovering. Men vi rekommenderar alltid att man anlitar en professionell hantverkare. Felaktig installation kan leda till problem i framtiden, så det är viktigt att jobbet görs korrekt. Behöver du rekommendation på bra hantverkare för din badrumsrenovering i Eskilstuna och närliggande kommuner – hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Hur lång tid tar det att renovera ett badrum?

Tiden det tar att renovera ett badrum beror på hur omfattande renoveringen är och vilken typ av arbete som behöver göras. En grundläggande badrumsrenovering kan ta mellan 3 och 4 veckor, medan en mer omfattande renovering kan ta längre tid.

sammanfattning

Badrumsrenovering kan vara en utmanande uppgift, men med rätt planering och förberedelse kan du skapa ditt drömbadrum. Tänk på att planera din renovering noggrant, välja rätt material och stil och se till att installationen utförs korrekt. När din renovering är klar, tänk på att ta hand om ditt nya badrum genom regelbunden rengöring och underhåll. Med dessa tips och råd kan du skapa det badrum du alltid har drömt om.

behöver du hjälp med din badrumsrenovering?

Börja med att boka ett kostnadsfritt möte där vi i lugn och ro går igenom dina önskemål och eventuella funderingar som du har. Sedan går vi igenom allt som är viktigt att tänka på för att du ska få ditt drömbadrum.